Adidas Originals Kvinders Prophere Virkelige Krikand / Real Krikand / Hvid AOzvyp

B07B9P252V
Adidas Originals Kvinders Prophere Virkelige Krikand / Real Krikand / Hvid AOzvyp
  • stof-og-syntetisk
  • Fremstillet i USA eller importeret
  • sku=cq2541
Adidas Originals Kvinders Prophere Virkelige Krikand / Real Krikand / Hvid AOzvyp Adidas Originals Kvinders Prophere Virkelige Krikand / Real Krikand / Hvid AOzvyp Adidas Originals Kvinders Prophere Virkelige Krikand / Real Krikand / Hvid AOzvyp Adidas Originals Kvinders Prophere Virkelige Krikand / Real Krikand / Hvid AOzvyp
ⓘ Nye sprogskoler i København pr. 1. august 2018 – Læs mere.
Dansk
Adidas Damer Super Nova Glide 8 W Løbesko Gris grpulg / Grpulg / Plamet eEWque0

Når vi er høflige, følger vi bestemte sproglige og kulturelle regler, og dem tilpasser vi præcis den situation vi er i. Vi tænker oftest ikke over hvad vi gør, men når vi står i en ukendt situation, så kan vi blive i tvivl. Er man mon høflig på de samme måder i andre kulturer, på andre sprog?

Hvis du har været ude at rejse og oplevet andre kulturer, så har du helt sikkert oplevet situationer hvor du begyndte at tænke over om det du gjorde var høfligt. Men er vi så forskellige på tværs af landegrænser og verdenshave? Eller findes der nogle universelle regler som alle i verden følger på samme måde, når vi vil være høflige?

På dansk lærer man at der ikke er noget ord der svarer til det engelske please eller det franske s’il vous plaît . På japansk spiser man almindeligt med verbalformen 食べる, men vil man være høflig så bruger man formen 食べます. På spansk siger man til sine venner, men usted til sin lærer, præcis som forskellen på ты og вы på russisk samt du og Sie på tysk.

Disse forskelle har vi ikke på dansk – og der er ingen, der rigtigt bruger det høflige De længere. Betyder det så at vi er mindre høflige i Danmark end andre steder i verden? Ikke nødvendigvis, for vi kan sagtens udtrykke høflighed sprogligt på andre måder.

På dansk bruger vi ofte verber i præteritum og småord som lige, bare og måske , mens vi ofte undgår verber i imperativ og i stedet bruger spørgsmål. Det føles høfligere at sige: ” Kunne du måske lige sidde stille?” end at sige: ” Sid stille!” – selvom det egentlig betyder det samme: Vi vil gerne have den anden person til at sidde stille.

I stedet for at bruge imperativen sid! stiller vi spørgsmålet kunne du måske lige sidde stille? Ved at stille et spørgsmål giver vi den anden person lov til at tage stilling. Og ved at bruge verbet kunne i præteritumsform får vi en hypotetisk betydning som igen giver personen mulighed for selv at tage stilling til, om han vil sidde stille. Med adverbiet måske fremhæver vi den hypotetiske situation endnu mere, og når vi tilføjer lige så gør vi anmodningen mindre direkte og mindre belastende for modtageren.

Interesseret i at blive kontaktet med relevante boliger før alle andre?

Clarks Kvinders Arie Mary Jane Flad Mørkegrå Nubuck bR12PCPa
Tilmeld køberkartotek
Ejendommen
Ejendommen
Bryggers
Bryggers
Trappe
Køkken
Køkken
Køkken
Spisestue
Spisestue
Spisestue
Spisestue
Terrasse
Værelse
Badeværelse
Badeværelse
Værelse
Standard indendørs
Værelse
Badeværelse
Aktivitetsrum
Aktivitetsrum
Værelse
Værelse
Værelse
Værelse
Ejendommen
Ejendommen
Ejendommen
Ejendommen
Standard udendørs
Ejendommen
Udsigt
Ejendommen

Villa , 228 m

Skæring Egager 75
Kontantpris 4.795.000 Ejerudgift pr. md.4.136
Gem Gemt Nike Mænds Luft Versitile Ii Basketball Sko Mørk Obsidian / Ulv Grå 07G5IJBoT
Hent salgsopstilling Steve Madden Kvinder Irenee Sandal Rem Sandaler Grå 4Gs2a1ImJa
228 m²
Mærke X Huaraches Pachuco Læder Sandal Sort QFSv9YhW
Seneste nyt – Præhospital
Seneste nyt – Autohjælp
Seneste nyt – Politi