Nike Air Zoom Tiempo Tz Laf Herre Kuttere Pack San Francisco Brun / Orange 375983200 Mørk Cinder / Total Appelsin bG4fiMUZCm

B003FVS5IU
Nike Air Zoom Tiempo Tz Laf Herre Kuttere Pack San Francisco Brun / Orange 375983-200 Mørk Cinder / Total Appelsin bG4fiMUZCm
  • ruskind udvendig
  • eva mellemsål
  • gummi out-sål
Nike Air Zoom Tiempo Tz Laf Herre Kuttere Pack San Francisco Brun / Orange 375983-200 Mørk Cinder / Total Appelsin bG4fiMUZCm Nike Air Zoom Tiempo Tz Laf Herre Kuttere Pack San Francisco Brun / Orange 375983-200 Mørk Cinder / Total Appelsin bG4fiMUZCm Nike Air Zoom Tiempo Tz Laf Herre Kuttere Pack San Francisco Brun / Orange 375983-200 Mørk Cinder / Total Appelsin bG4fiMUZCm
ⓘ Nye sprogskoler i København pr. 1. august 2018 – Læs mere.
Nike Mænds Air Max 1 Ultra Flyknit Sort / Sortantracit Neutral Oliven Sort Sequoia 203 oOidD
Cookie- og privatlivspolitik

Når vi er høflige, følger vi bestemte sproglige og kulturelle regler, og dem tilpasser vi præcis den situation vi er i. Vi tænker oftest ikke over hvad vi gør, men når vi står i en ukendt situation, så kan vi blive i tvivl. Er man mon høflig på de samme måder i andre kulturer, på andre sprog?

Hvis du har været ude at rejse og oplevet andre kulturer, så har du helt sikkert oplevet situationer hvor du begyndte at tænke over om det du gjorde var høfligt. Men er vi så forskellige på tværs af landegrænser og verdenshave? Eller findes der nogle universelle regler som alle i verden følger på samme måde, når vi vil være høflige?

På dansk lærer man at der ikke er noget ord der svarer til det engelske please eller det franske s’il vous plaît . På japansk spiser man almindeligt med verbalformen 食べる, men vil man være høflig så bruger man formen 食べます. På spansk siger man til sine venner, men usted til sin lærer, præcis som forskellen på ты og вы på russisk samt du og Sie på tysk.

Disse forskelle har vi ikke på dansk – og der er ingen, der rigtigt bruger det høflige De længere. Betyder det så at vi er mindre høflige i Danmark end andre steder i verden? Ikke nødvendigvis, for vi kan sagtens udtrykke høflighed sprogligt på andre måder.

På dansk bruger vi ofte verber i præteritum og småord som lige, bare og måske , mens vi ofte undgår verber i imperativ og i stedet bruger spørgsmål. Det føles høfligere at sige: ” Kunne du måske lige sidde stille?” end at sige: ” Sid stille!” – selvom det egentlig betyder det samme: Vi vil gerne have den anden person til at sidde stille.

I stedet for at bruge imperativen sid! stiller vi spørgsmålet kunne du måske lige sidde stille? Ved at stille et spørgsmål giver vi den anden person lov til at tage stilling. Og ved at bruge verbet kunne i præteritumsform får vi en hypotetisk betydning som igen giver personen mulighed for selv at tage stilling til, om han vil sidde stille. Med adverbiet måske fremhæver vi den hypotetiske situation endnu mere, og når vi tilføjer lige så gør vi anmodningen mindre direkte og mindre belastende for modtageren.

Interesseret i at blive kontaktet med relevante boliger før alle andre?

Luk
Tilmeld køberkartotek
Ejendommen
Ejendommen
Bryggers
Bryggers
Trappe
Køkken
Køkken
Køkken
Spisestue
Spisestue
Spisestue
Spisestue
Terrasse
Værelse
Badeværelse
Badeværelse
Værelse
Standard indendørs
Værelse
Badeværelse
Aktivitetsrum
Aktivitetsrum
Værelse
Værelse
Værelse
Værelse
Ejendommen
Ejendommen
Ejendommen
Ejendommen
Standard udendørs
Ejendommen
Udsigt
Ejendommen

Villa , 228 m

Skæring Egager 75
Kontantpris 4.795.000 Ejerudgift pr. md.4.136
Nike Air Max 270 Flyknit Kvinder Sneaker Træner Grå / Hvid XR0wqysp3
Giv et bud Hent salgsopstilling Josef Seibel Damer Pinklie 15 Romerske Sandaler Sort sort Au02lmvPGf
228 m²
Legero Damer Klassiske 40 Tanaro Schnürhalbschuh Blå iGVXO
Lacoste Mænd Bayliss 118 1 Cam Sneaker Hvid off Wht / Nvy 8536T3o
Adidas Originals Kvinders Originaler Gazelle Trænere Linned Us5 Grøn nVQ3k
Seneste nyt – Politi